MARDİN / DERİK - Pirinçli Ortaokulu

Pirinçli Ortaokulu

Pirinçli Köyü / Derik / Mardin
Vizyon
Okulumuzu ülkemizin en iyi ortaöğretim kurumlarına, her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren. sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, araç- gereç ve donanım bakımından çağdaş düzeyi yakalamış, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilere eş değer normlarda eğitim veren güçlü bir eğitim kurumu yapmaktır. Ayrıca teknolojiyi yakından takip eden, üretken, yenilikçi, topluma duyarlı bireyler yetiştirmek.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına sahip, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmektir. Mesleki ve Teknik Eğitim kurumu olarak; öğrencileri toplumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıklı, bilinçli, sorumluluk duygusuna sahip, ekonomik hayat için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde iş alanlarına ara insan gücü olarak hazırlamak ve çağdaş birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Başarılar
2011 Ortaokullar arası futbol turnuvası il birinciliği. (İzzet Barış DALOĞLU öncülüğünde) 2012 Avrupa Dil ödülü. (Erdal CAN ve Hasan MEYDAN öncülüğünde) 2013 Bu benim eserim yarışmasında il genelinde derece. (Yiğit Burak KILIÇ öncülüğünde) 2013 İlkokullar arası Mustafa Kemal ATATÜRK futbol turnuvası birinciliği. (Ali NERKİZ öncülüğünde) 2014 İlkokullar arası Mustafa Kemal ATATÜRK futbol turnuvası birinciliği. (Ali NERKİZ öncülüğünde) 2017 yılında Çalışkanlık alanında Nimet ŞAHİN, Mehmet Ali AÇAR, Ferat GÜNER, Rasim VURAL, Hüseyin ÖNDER, Kemal BOZAN, Murat YALÇIN, M. Uğur YÜKSEL, Mehmet SARIOĞLU Derik Kaymakamı Hakan KAFKAS Beyden Başarı Belgesi takdim edildi.
Ulaşım
Ulaşım genelde öğretmenlerin kendi arabaları ile ya da köyde arabası olanlar ile sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Pirinçli, Mardin ilinin Derik ilçesine bağlı bir köydür. Eski adı Ketü(Köti) olan Köyün adının nereden geldiği bilinmiyor{.Kelime Kürtçe,Zazaca Arapça , ve diğer dillerde hiç bir anlam taşımıyor.Köy ve çevresinde 200 yıl evvel Bingöl´den gelen göçer Zaza´lar Bu bölgede yerleşmiştir.Aşiret olarak Saffan Aşireti olarak tanınırlar.1980 li yıllara kadar göçer olan halk günümüzde göçerliği bırakmıştır. Zaza kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Derik İlçesine 35 km. Mardin ili merkezine 100 km dir.
2016, 2018,2021 TUBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI -AVRUPA DİL ÖDÜLÜ